Tömeges esküvői átfoglalások – nem büntetjük a párokat a járványért

Sorra jelennek meg a párok és szolgáltatók részéről a hírek a közösségi médiában, hogy a járvány miatt jövő évre halasztott esküvőket csak jelentős áremeléssel vállalják a szolgáltatók vagy szombati napra egyáltalán nem.

A Szövetség adatai szerint a párok 47%-ban az őszi esküvői időpontokat keresik, 28%-ban döntöttek téli esküvő mellett, és 25% halasztja 2021-re az esküvőjét. Ez utóbbi komoly veszteséget jelenthet a szektornak, hiszen az így “átmentett” esküvők árbevétele csak egy év múlva jelenik meg.

  • Őszre szervezi át 47% 47%
  • Télre szervezi át 28% 28%
  • 2021-re szervezi át 25% 25%

Ennek ellenére azt tekintjük egyedüli elfogadható magatartásnak, ha nem büntetjük extra profit beszedésével a párokat.

Az átszervezés nem jó senkinek, de ez a szektor ígérete szerint párok álmait valósítja meg. Ideje, hogy eszerint is viselkedjünk mindannyian.

 A Ceremóniamester Szövetség etikai kódexével összhangban az alábbi rendelkezéseket vezettük be:

RÖGZÍTETT DÍJ

Ha úgy alakul, hogy az esküvő “átcsúszik” 2021-re, az éves rendes inflációt követő árkorrekciónk azt nem érinti. Azaz vállaljuk, hogy a szerződött 2020-as áron fogunk a párjainkkal az esküvő sikeréért dolgozni. Természetesen ez a kedvezmény kizárólag a 2020-ra szerződéssel rendelkező pároknak szól. Azok a párok, akik eleve 2021-re foglalnak, a 2021-es díjszabáson tehetik majd meg.

SZOMBAT

Ha egy pár ragaszkodik a szombathoz, és erre már csak jövőre van esély, vállaljuk, hogy a fentiekben rögzített ár ellenére is elvállaljuk szombati napra az esküvőt.

ESKETÉS

Amennyiben zártkörű esküvőt tart a pár, vagy kizárólag esketést, úgy örömmel segítünk azt megfelelő színvonalon megszervezni. Mivel az anyakönyvi hivatalok csúcsra lesznek járatva, javasoljuk, hogy írják alá a párok normál ügyfélfogadási rendben a papírokat a két tanúval, és a választott esküvői napon a ceremóniamesterük előtt mondják az esküt. Mivel ezzel a ceremóniamester szolgáltatás nem valósul meg teljeskörűen, a szolgáltatási díj jelentős részét arányosan elengedjük.